Free

Hoy en día la tecnología digital nos permite realizar fácilmente muchas transformaciones de una misma imagen. Una de ellas es escoger la paleta de colores: RGB, escala de grises, duotonos, … En cambio, como fotógrafo, visualizo el resultado final de la imagen en el momento de disparar la cámara. Por este motivo, para mi solo existe una sola versión de cada una de mis fotografías.

Aún así, como excepción y a raíz de un comentario del amigo Ramon Pruneda, en aquesta ocasión actualizo esta entrada para incluir una versión a color de la imagen original en blanco y negro.

Free

Plaza de la catedral. Barcelona.

Free

Plaza de la catedral. Barcelona.

Esta foto pertenece al álbum Social

Etiquetado , , , .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

3 Respuestas a Free

 1. moncat dice:

  Tornen els teus contundents BN. Conec tant el lloc, que la veig en color, i el trobo a faltar. La llum i el joc d’ombres, sensacionals.

  • Ferran dice:

   Moltes gràcies pels teus comentaris, Ramon. Sempre aprenc alguna cosa d’ells. Fa uns dies em vas fer animar a publicar dues fotografies que havia descartat pel seu baix contrast, i aquest cop, m’he decidit a passar a color la imatge i a publicar-la per a que es pugui comparar amb la original en blanc i negre.

   Per a mi, són dues imatges completament diferents. La versió original te la seva força en les ombres i la composició que creen tot enquadrant els subjectes, mentre que en la de color aquest joc de llums queda una mica atenuat per aquesta curiosa combinació de colors que llueix una de les protagonistes: ni més ni menys que els tres secundaris junts!

   De fet, potser m’hauria de preocupar un xic. Veig tant en blanc i negre les imatges que no m’he adonat d’aquest festival d’indumentària fins que, després de llegir el teu comentari, m’he posat a revelar de nou el fitxer raw!

 2. moncat dice:

  Brutal!!!
  És una magnífica foto en color, i no, no perd força, aquest és un mantra que es repeteix constantment per els adictes al BN (jo era un d’ells). La llum i les ombres, són les que donen força a la imatge.
  Aquest és un boníssim escenari, les geometries, la llum càlida i les ombres tant ben definides, només cal esperar el instant adient, però pensant en color, si haguessis pensat en color potser haguessis esperat una altre possibilitat, per no incloure la noia que va vestida de negre.

  És molt bona, enhorabona!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *