Free

Today the digital technology allow us to easily transform an image in multiple ways. One of them is to choose the colour palette: full RGB, greyscale, duotone, … But as photographer, I visualize the final result of an image at the moment to shoot the camera. That is the reason because only exist one version of each of my photographies.

Today, as exception, and because of the comment of the friend Ramon Pruneda, I have decided to update this post to include a colour version of the original picture in black and white.

Free

Catedral square. Barcelona.

Free

Catedral square. Barcelona.

This picture belongs to Album Social

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Free

 1. moncat says:

  Tornen els teus contundents BN. Conec tant el lloc, que la veig en color, i el trobo a faltar. La llum i el joc d’ombres, sensacionals.

  • Ferran says:

   Moltes gràcies pels teus comentaris, Ramon. Sempre aprenc alguna cosa d’ells. Fa uns dies em vas fer animar a publicar dues fotografies que havia descartat pel seu baix contrast, i aquest cop, m’he decidit a passar a color la imatge i a publicar-la per a que es pugui comparar amb la original en blanc i negre.

   Per a mi, són dues imatges completament diferents. La versió original te la seva força en les ombres i la composició que creen tot enquadrant els subjectes, mentre que en la de color aquest joc de llums queda una mica atenuat per aquesta curiosa combinació de colors que llueix una de les protagonistes: ni més ni menys que els tres secundaris junts!

   De fet, potser m’hauria de preocupar un xic. Veig tant en blanc i negre les imatges que no m’he adonat d’aquest festival d’indumentària fins que, després de llegir el teu comentari, m’he posat a revelar de nou el fitxer raw!

 2. moncat says:

  Brutal!!!
  És una magnífica foto en color, i no, no perd força, aquest és un mantra que es repeteix constantment per els adictes al BN (jo era un d’ells). La llum i les ombres, són les que donen força a la imatge.
  Aquest és un boníssim escenari, les geometries, la llum càlida i les ombres tant ben definides, només cal esperar el instant adient, però pensant en color, si haguessis pensat en color potser haguessis esperat una altre possibilitat, per no incloure la noia que va vestida de negre.

  És molt bona, enhorabona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *